منتظر
یاران ؛ پای در راه نهیم که این راه رفتنی است ونه گفتنی"سیدمرتضی آوینی" ,, سه شنبه, ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴، ۰۸:۰۹ ب.ظ,, ما را از نظرات ارزشمند خود مطلع کنيد
img img img
معرفی سايت
مشاهده مطالب سايت

معرفی سايت

درباره ما
منتظر
دراین جنگ نرم،کافی است هواداران جبهه حق بیدارباشندو بیکار ننشینند چراکه زبان حق همیشه مؤثرتراز زبان باطل است.
"امام خامنه ای (مدظله العالی)"
به لطف خدا و یاری شهدا پای در این راه نهادم
و امید است که تا توان دارم این مسیر را ادامه دهم
محتاج دعای خیر شما بزرگواران هستم
در پناه حق موفق باشید
ع.ص
مدير سايت
    
وبسايت
img img img
سخن روز
بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست.
‐ حضرت علی علیه‌السلام
خداوندا مرا از کسانی قرار دِه که دنیاشان را برای دینشان میفروشند نه دینشان را برای دنیاشان.
‐ دکتر علی شریعتی
آدمی ساخته‌ی افکار خویش است فردا همان خواهد شد که امروز می‌اندیشیده است.
‐ مترلینگ

پيوندها، روزانه ها و ...

تبادل لينک هوشمند

امکانات سايت

مطالب سايت

img img img img img img img img
شنبه, ۳ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۲۹ ق.ظ
۰

     

برای دانلود، روی تصاویر کلیک کنید

**********************************

امام علی (علیه السلام): لِکُلِّ شَیءٍ وَجهٌ وَ وَجهُ دینِکم الصَّلاةُ.  (اصول کافی ج 3 ، ص 270 ، ح 16)
 هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است .

 

 

**********************************
شرح در ادامه مطلب ...
 

 

مقدمه

بخش عمده ای از معارف دینی، قوانین عملی است که «احکام» یا «فقه» نامیده می شود و از آنجایی که دانستن احکام برای انجام اعمال صحیح دینی امری لازم است، فراگیری مسائل ضروری نیز بر مکلفان واجب می باشد و یکى از راه‌هاى شناخت احکام دین پیروى از مجتهد جامع‌الشرایط است. . بنابر این طرح آموزش غیر حضوری احکام سربازان بر مبنای فتاوای مقام معظم رهبری - مدظله العالی و حضرت امام خمینی - ره (در مواردی که استفتاء یا فتوایی از سوی مقام معظم رهبری صادر نشده باشد) اقدام لازمی است که توسط معاونت تربیت و آموزش عقیدتی سیاسی انجام گرفته و از این پس بصورت ماهانه بر روی سایت سراج اندیشه قرار داده می شود.

 

 

**********************************
 

 

 

سجاده های عاشقی  -  شهید خلبان عباس بابایی

شهید بابایی، رمز موفقیت خود را در دوره خلبانی در کشور امریکا، توجه داشتن به نماز اول وقت می داند و می گوید: «خلبان شدن من هم عنایت خدا بود. قرار بود بعد از پایان دوره در کشور امریکا، مصاحبه نهایی را یک ژنرال امریکایی با من انجام دهد. تمام تلاش های این دو سال، بستگی به همین مصاحبه داشت. وقتی وارد اتاق او شدم، از من پرسش هایی کرد و من پاسخ دادم. بعد از چند دقیقه، فردی وارد اتاق شد و ژنرال با او رفت و من باید در اتاق منتظر او می ماندم. به ساعتم نگاه کردم، وقت نماز ظهر بود. با خودم گفتم، کاش در این جا نبودم و می توانستم نماز را اول وقت بخوانم! از طرفی ممکن بود نماز خواندن من در آنجا باعث دردسر شود، ولی با خودم گفتم هر چه بادا باد هیچ کاری مهم تر از نماز نیست. در گوشه ای از اتاق روزنامه ای پهن کردم و مشغول نماز شدم. در همین لحظه ژنرال وارد اتاق شد، ولی من با توکل بر خدا نماز را ادامه دادم. نماز که تمام شد، از ژنرال عذرخواهی کردم و درباره نماز برای او توضیح دادم. او هم لبخندی زد و پرونده ام را امضا کرد و پایان دوره ام را تبریک گفت. آن روز موفقیت خود را در توجه کردن به نماز اول وقت، آن هم در شرایط حساسی مثل آنجا ، دیدم.

 

 

**********************************
 

 

 

احکام تقلید

س: آیا کسى که در آموختن احکام دینىِ مورد نیاز خود کوتاهى مى‏کند، گناهکار است؟
 ج: اگر نیاموختن احکام به ترک واجب یا ارتکاب حرام بیانجامد، گناهکار است. اجوبه الاستفتائات، س 6

فلسفه جواز تقلید: علما بر جواز تقلید استدلالهای مختلفی نموده اند که مهمترین و محکمترین آنها بلکه می توان گفت تنها دلیل همان بناء و سیره ی عقلاً بر رجوع جاهل به عالم و کارشناس است که از قضایای فطری و ارتکازی شمرده است و انسان بر اساس فطرت، آگاه است که باید در تمام مسائل که از آنها اطلاع ندارد به عالم مراجعه کند چه آن مسائل مربوط به اداره زندگی و حیات مادی باشد یا غیر آن .مثال: در صنعت به صنعتگر، در بیماری به پزشک و ... مراجعه می کنند. (تقریرات امام خمینی، تهذیب الاصول، ج 3، ص 163 )

 

 

**********************************
 

 

 

 

احکام طهارت

نجاسات ( ناپاکی ها) یازده چیز است که موارد مهم و مبتلا به آن عبارتند از: بول(ادرار) ، غائط(مدفوع) ، منى ، خون ، سگ ، شراب و....

( توضیح المسائل امام خمینی، مسئله 83 )

مطهرات (پاک کننده ها) ده چیز است که موارد مهم و مبتلا به آن عبارتند از: آب ، زمین ، آفتاب ، اسلام، برطرف شدن عین نجاست. 

( توضیح المسائل امام خمینی، مسئله 148 )

 

 

**********************************
 

 

 

احکام وضو

س: شخصى گفته است که هنگام وضو فقط باید دو مشت آب بر صورت ریخته شود، و اگر بار سوم آب ریخته شود وضو باطل خواهد بود. آیا این سخن صحیح است؟
ج: شستن اعضاء در وضو، بار اوّل واجب و بار دوّم جایز و بیش از آن مشروع نیست لکن ملاک براى تعیین هر بار، قصد انسان است، پس اگر به قصد بار اوّل چند مرتبه آب بریزد اشکال ندارد. (اجوبه الاستفتائات، س 102)

 

 

**********************************
 

 

 

احکام فرهنگی

س: آیا پوشیدن لباسهایى که بر روى آن حروف و تصاویر خارجى چاپ شده، جایز است و آیا این لباسها ترویج فرهنگ غربى محسوب مى‏شوند؟
ج: اگر مفاسد اجتماعى نداشته باشند پوشیدن آنها فى‌نفسه اشکال ندارد و امّا اینکه ترویج فرهنگ غربىِ معارض با فرهنگ اسلامى محسوب مى‏شود یا خیر، موکول به نظر عرف است.
( اجوبه الاستفتائات، س 1373)

 

 

**********************************
 

 

 

احکام سازمانی

س: گاهى از بعضى از مسئولین، مسأله‏اى به عنوان «ولایت ادارى» شنیده مى‏شود که به معناى لزوم اطاعت از دستورات مقام بالاتر بدون حق اعتراض است. نظر جنابعالى در این‌باره چیست؟ و وظیفه شرعى ما کدام است؟
ج: مخالفت با اوامر ادارى که بر اساس ضوابط و مقررات قانونى ادارى صادر شده باشد، جایز نیست. ولى در مفاهیم اسلامى چیزى به عنوان ولایت ادارى وجود ندارد.
(اجوبه الاستفتائات، س 68)

 

 

**********************************
 

 

 

اصطلاحات فقهی

تقلید: تبعیت از فتواى مجتهد و عمل نمودن به آن را تقلید می گویند. احتیاط واجب: احتیاطى است بدون همراه بودن با فتوى، که رعایت آن واجب است؛ ولى مقلد مىتواند به جاى آن، به فتواى مجتهد دیگرى که پس از آن مجتهد، از دیگران اعلم است، مراجعه کند. (پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری )

 

 

**********************************
 

 

 

۲۱۸
نظرات
ارسال نظر
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
img