برای دریافت فایل اصلی روی عکسها کلیک کنید ...
عوارض گناه
عن ابى جعفر -علیه السلام- قال: اتّقوا المحقّرات من الذّنوب فانّ لها طالباً؟ یقول احدُکم: اُذنِب و استغفر! ... ( الشافی، ص ، 603 )
شرح حدیث از امام خامنه ای ( مدظله العالی) : چیز کوچک اگر جستجو کننده ای و طلب کننده ای پشت سرش نباشد ممکن است از یاد برود، اما وقتی چشم بینایی و دست قدرتمندی به دنبال او است، هر چه هم کوچک باشد، از دست نخواهد رفت، محفوظ خواهد ماند. این گناهانی که مورد تحقیر شماست و آن را کوچک می شمرید طلب کننده ای دارد، چشم بصیری به دنبال آنهاست. یکی از شما ممکن است این طور بگوید : گناه میکنم ، بعد هم استغفار می کنم ! این ، کوچک شمردن گناه است. ... این گناه یک کار نقدی است شما دارید انجام می دهید،امّا توبه ای که بناست بکنید، نسیه است معلوم نیست اتفاق بیفتد. آیا انسان عمر خواهد داشت تا آن وقتی که توبه بکند؟ آیا مهلت خواهد یافت؟ آیا به پاداش خواهد ماند؟ چه قدر از گناهانی است که ما کردیم، اصلاً یادمان رفته ! از گناهانی که در یادمان باقی نمانده چطور توبه کنیم ؟ اینها عوارض گناه است.[تاریخ : 88/12/10 ]
**********************************************
من با این شیطان چه کنم ؟!
یک شب شیخ مرتضی زاهد در نماز چند جا اشتباه در رکعت ها داشته معلوم بوده که حواسش جای دیگر است انگار که چیزی فکر او را به هم ریخته. سه چهار روز این طور بوده. تا اینکه عده ای از دوستان میرسند خدمت شیخ. حاج آقا تقی کرمانشاهی از شیخ می پرسد آقا شما حواس پرتی پیدا کردید.؟ ما نگران حال شماییم. او با آن حال زارش فرمود: راستش چند شب قبل حدیثی خواندم. حدیثی از رسول اکرم صلوات الله علیه. شیخ گفت: در آن حدیث پیامبر به امیر المومنین (ع) می فرماید: «یا علی به اندازه ای که تو با خوبیها و راههای هدایت آشنا هستی شیطان نیز به همان اندازه با همه بدیها و راههای گمراهی در زمین و آسمان آشنایی دارد ...» وسپس شیخ آرام زیر لب میگفت: من با این شیطان چه کنم؟! [ حکایت خوبان ، شیخ مرتضی زاهد - ص153]
**********************************************
آثار دعای نیمه شب
یکی از کسانی که خود، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی را زیارت کرده و از روح بلند و الهی او بهره برده است، میگوید: «حاج میرزا جواد آقا روزی پس از پایان درس، عازم حجره یکی ازطلبههای مدرسه دارالشفاء شد . من نیز خدمتش بودم . به حجره آن طلبه وارد شد و پس از به جای آوردن مراسم احترام و اندکی جلوس برخاست و حجره را ترک گفت . در بین راه علت این دیدار آن هم از سوی ایشان و رفتن به حجره یکی از طلبهها را پرسیدم، در پاسخ فرمودند : شب گذشته هنگام سحر، فیوضاتی بر من افاضه شد که فهمیدم از ناحیه خودم نیست و چون توجه کردم، دیدم این آقای طلبه به تهجد برخاسته و در نماز شبش به من دعا می کند و این فیوضات، اثر دعای اوست. این بود که به خاطر سپاسگزاری از عنایتش به دیدارش رفتم ». ( رساله لقاءالله، مقدمه، ص ه .)
**********************************************
گلایه حجّت خدا (ع)
مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی (رحمة الله علیه) می فرمودند : یک روز ، پس از اقامه نماز پشت سرآیت الله مدنی، دیدم که ایشان شدیدا دارند گریه میکنند رفتم پیش آیت الله مدنی وگفتم: ببخشید، اتفاقی افتاده که این طور شما به گریه افتادهاید؟ ایشان فرمودند:یک لحظه، امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را دیدم که به پشت سرمن اشاره نموده وفرمودند: « آقای مدنی! نگاه کن! شیعیان من بعد از نماز، سریع میروند دنبال کار خودشان و هیچکدام برای فرج من دعا نمیکنند. انگارنه انگار که امام زمانشان غایب است!» ومن ازگلایه امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به گریه افتادم. ( کتاب مهربانتر از مادر ، حسن محمودی ، انتشارات مسجد مقدس جمکران)
**********************************************
احترام به قوانین حکومت
خانم مرضیه حدیدچی دباغ نقل می کنند" یکی از خصوصیات بارز امام این بود که حتی در مملکت کفر هم ، حقوق و قوانین اجتماعی آن را رعایت میکردند. از جمله وقتی در پاریس برادران پولی جمع کرده و گوسفندی خریدند و آن را در پشت حیاطی که امام برای نماز به آنجا میآمدند ذبح کردند و به مناسبت شب عاشورا مقداری از آن خوراک را تهیه کردند و مقداری از آن را هم به منزل امام فرستادند. چون در فرانسه قانونی وجود دارد که طبق آن ذبح هر حیوانی در خارج از کشتارگاه به خاطر رعایت مسائل بهداشتی ممنوع است تا امام از چنین قانونی اطلاع یافتند، فرمودند: چون تخلف از قانون حکومتِ اینجا شده است، من از آبگوشت نمیخورم. ( برداشتهایی از سیره امام خمینی رحمه الله علیه - جلد 4 صفحه 291 )
**********************************************
فرازهایی از توبه نامه شهید 13 ساله علیرضا محمودی (2)
بار خدایا از کارهایی که کرده ام به تو پناه می برم از جمله : از این که عفت زبانم را به لغات بیهوده آلودم... از این که منتظر بودم تا دیگران به من سلام کنند... از این که شب بهر نماز شب بیدار نشدم... از این که لحظه ای به ابدی بودن دنیا و تجملاتش فکر کردم... در مقابل اشخاص متواضع، متواضع تر نبودم... از این که شکمم سیر بود و یاد گرسنگان نبودم... از این که ایمانم به بنده ات بیشتر از ایمانم به تو بود... از این که منتظر تعریف و تمجید دیگران بودم، غافل از این که تو بهتر از دیگران می نویسی...
(منبع : همشهری آنلاین)
**********************************************
در محضر بهجت (ره)
مگر معراج نمی خواهید؟ مگر نمی خواهید بالا بروید؟ پس نماز کامل بخوانید. محک ، نمــــاز است سر نماز اول وقت حاضر شو ، شاید آخرین دیدارت با خدا باشد در زمین ...
**********************************************
هشدار تکان دهنده
شهید آیت الله مدنی در نطقی که در جمع خبرگان ملّت داشتند و آن هم در سال های اول انقلاب ( حدود سال 58 یا 59 ) هشدار تکان دهنده ای به شخصیِت های مطرح و انقلابیون آن زمان دادند که امروز عمق آن را بیشتر درک می کنیم . شهید مدنی با اشاره به ماجرای « یوسف و زلیخا » در قرآن حکیم به آن قسمت داستان اشاره کرد که وقتی زلیخا از عیب گیری زنان مصر با خبر شد آنان را به ضیافتی دعوت کرد و به دست آنان کارد وترنجی داد و در میان مهمانی به یوسف دستور داد که وارد ضیافت شود ، آمدن یوسف همان و بریده شدن دست زنانی که ملامت گر زلیخا بودند همان. شهید آیت الله مدنی با گریه درد ناک در پشت تریبون ادامه داد : « آقایان ! نکند در محشر و قیامت محمد رضا ( پهلوی ) جلو ما را بگیـرد و بگوید دیدید شما هم وقتی دستتان ترنج دادند دستتان را بریدید و مثل من کاخ نشین و طاغوتی شدید ؟! » (نقل قول از فرزند شهید بزرگوار)
**********************************************
کسب کرامات بر اثر ترک گناه
جناب شیخ در دیداری که با حضرت آیت الله سید محمدهادی میلانی داشته تحول معنوی خود را چنین بازگو نموده است که: « در ایام جوانی ( حدود 23 سالگی ) دختری رعنا و زیبا از بستگان، دلباخته من شد و سرانجام در خانهای خلوت مرا به دام انداخت، با خود گفتم: « رجبعلی! خدا میتواند تو را خیلی امتحان کند، بیا یک بار تو خدا را امتحان کن! و از این حرام آماده و لذت بخش به خاطر خدا صرف نظر کن. سپس به خداوند عرضه داشتم: « خدایا! من این گناه را برای تو ترک میکنم، تو هم مرا برای خودت تربیت کن.» آنگاه دلیرانه، همچون یوسف (ع) در برابر گناه مقاومت میکند و از آلوده شدن دامن به گناه اجتناب میورزد و به سرعت از دام خطر میگریزد. این کف نفس و پرهیز از گناه، موجب بصیرت و بینایی او میگردد. دیده برزخی او باز میشود و آن چه را که دیگران نمیدیدند و نمی شنیدند، میبیند و میشنود. به طوری که چون از خانه خود بیرون میآید، بعضی از افراد را بهصورت واقعی خود میبیند و برخی اسرار برای او کشف میشود. ( کتاب کیمیای محبّت- محمدی ری شهری)
**********************************************
سوال:آیا برای دست زدن بر روی نام خداوند به زبانهای دیگر غیر از زبان عربی نیز می بایست وضوء داشت؟
جواب:لفظ جلاله به هر صورت نوشته شود و همچنین نام خدا به هر زبان باشد ، مسّ آن بدون طهارت جایز نیست.
استفتائات مقام معظم رهبری - www.leader.ir