برای دریافت کیفیت اصلی، روی هر عکس کلیک کنید ...
**********************************
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله ): عَلَمُ الاسلامِ الصَّلاة . ( کنز العمال ، ج 7، ص 279 )
نماز، پرچم اسلام است .
**********************************
سجاده های عاشقی - شهید یوسف شریف
می گفت « دوست دارم شهادتم در حالی باشد که در سجده هستم » یکی از دوستانش می گفت : در حال عکس گرفتن بودم که دیدم یک نفر به حالت سجده پیشانی به خاک گذاشته است . فکر کردم نماز می خواند ؛ اما دیدم هوا کاملاَ روشن است و و قت نماز گذشته ، همه تجهیزات نظامی را هم با خودش داشت . جلو رفتم تا عکسی در همین حالت از او بگیرم . دستم را که روی کتف او گذاشتم ، به پهلو ا فتاد . دیدم گلو له ای از پشت به او اصابت کرده و به قلبش رسیده ، آرام بود انگار در این دنیا دیگر کاری نداشت . صورتش را که دیدم زانوهایم سست شد به زمین نشستم . با خودم گفتم : «این که یوسف شریف ا ست.
**********************************
احکام تقلید
س: راههاى انتخاب مرجع و به دست آوردن فتوا کدام است؟
ج: احراز اجتهاد و اعلمیت مرجع تقلید به وسیله امتحان یا تحصیل یقین ولو از شهرت مفیدِ علم یا اطمینان، یا با شهادت دو نفر عادل از اهل خبره صورت مىگیرد. راههاى به دست آوردن فتواى مجتهد عبارتند از: 1. شنیدن از خود مجتهد 2. شنیدن از دو یا یک فرد عادل 3. شنیدن از یک نفر مورد اطمینان 4. دیدن در رساله مجتهد، در صورتى که رساله وى مصون از اشتباه باشد.
( اجوبه الاستفتائات . س 25 )
س: گاهى از افراد کم اطلاع از مسائل دینى درباره مرجع تقلید شان پرسش مىشود، مىگویند نمىدانیم، یا اظهار مىدارند که از فلان مجتهد تقلید مىکنیم، ولى عملاً التزامى به خواندن رساله آن مجتهد و عمل به فتاواى او ندارند، اعمال اینگونه افراد چه حکمى دارد؟
ج: اگر اعمال آنان موافق احتیاط یا مطابق با واقع یا با نظر مجتهدى باشد که وظیفه دارند از او تقلید کنند، محکوم به صحّت است. (اجوبه الاستفتائات . س 7)
**********************************
احکام طهارت
س: آیا اثر کم رنگ خون که بعد از شستن بر لباس باقى مىماند، نجس است؟
ج: اگر عین خون نباشد و فقط رنگ آن باقى مانده باشد، پاک است. اجوبه الاستفتائات . س 268 آب با چهار شرط، چیز نجس را پاک مىکند: اول: آنکه مطلق باشد. (نه) آب مضاف. دوم: آنکه پاک باشد.سوم: آنکه وقتى چیز نجس را مىشویند آب مضاف نشود و بو یا رنگ یا مزه نجاست هم نگیرد. چهارم: آنکه بعد از آب کشیدن چیز نجس، عین نجاست در آن نباشد. (توضیح المسائل امام خمینی، مسئله 149 )
**********************************
احکام وضو
س: اگر عضوى از اعضاى وضو بعد از شستن آن و قبل از اتمام وضو، نجس شود، چه حکمى دارد؟
ج: نجس شدن آن عضو، به صحّت وضو ضرر نمىرساند، ولى تطهیر آن عضو براى پاک شدن از نجاست به خاطر نماز واجب است. (اجوبه الاستفتائات.س132)
**********************************
احکام نماز
نمازهاى واجب یومیه عبارتند از: ظهر و عصر هر کدام چهار رکعت، مغرب سه رکعت، عشا چهار رکعت، صبح دو رکعت. واجبات نماز یازده چیز است: اول: نیت. دوم: قیام یعنى ایستادن. سوم: تکبیرة الاحرام یعنى گفتن "الله اکبر" در اول نماز. چهارم: رکوع. پنجم: سجود. ششم: قرائت. هفتم: ذکر. هشتم: تشهد. نهم: سلام. دهم: ترتیب. یازدهم: موالات یعنى پى در پى بودن اجزاء نماز.
(توضیح المسائل امام خمینی(ره))
**********************************
احکام تراشیدن ریش
س: آیا تراشیدن ریش فسق محسوب مىشود؟
ج: تراشیدن ریش بنا بر احتیاط حرام است و احوط این است که احکام و آثار فسق بر آن مترتّب مىشود. (اجوبةالاستفتائات، س 1414)
**********************************
احکام فرهنگی
س: انداختن زنجیر توسط مردان چه حکمى دارد؟
ج: اگر زنجیر از طلا باشد و یا از چیزهایى باشد که استفاده از آنها مخصوص زنان است، انداختن آن براى مردان جایز نیست. (اجوبةالاستفتائات، س 1372)
**********************************
احکام سیاسی
س: آیا اوامر ولى فقیه براى همه مسلمانان الزام آور است یا فقط مقلدین او ملزم به اطاعت هستند؟ آیا بر کسى که مقلد مرجعى است که اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه ندارد، اطاعت از ولى فقیه واجب است یا خیر؟
ج: بر اساس مذهب شیعه همه مسلمانان باید از اوامر ولایى ولى فقیه اطاعت نموده و تسلیم امر و نهى او باشند، و این حکم شامل فقهاى عظام هم مىشود، چه رسد به مقلدین آنان. به نظر ما التزام به ولایت فقیه قابل تفکیک از التزام به اسلام و ولایت ائمّه معصومین(علیهمالسلام) نیست.(اجوبه الاستفتائات، س 62)
**********************************
اصطلاحات فقهی
س: معیار لباس شهرت چیست؟
ج: لباس شهرت لباسى است که پوشیدن آن براى شخص، به خاطر رنگ یا کیفیت دوخت یا مندرس بودن آن و علل دیگر مناسب نیست، بهطورى که اگر آن را در برابر مردم بپوشد توجه آنان را به خود جلب نموده و انگشت نما مىشود. (اجوبه الاستفتائات، س 1361)